שחרור ממעצר בעזרת עורך דין מקצועי
הנה סיטואציה שאף אחד לא היה רוצה למצוא את עצמו במרכזה; מעצר ומלחמה על שחרור ממעצר – מדובר בכליאה של אדם לצרכי חקירה, בכדי להימנע ממצב של שיבוש חקירה או לשם שמירה על בטחון אדם אחר או האדם העצור. צפייה מרובה בטלוויזיה ודאי לימדה אתכם שמעצר הוא סוג של ענישה, אך במציאות לא כך הדבר. מדובר בכלי שתפקידו למנוע שיבוש חקירה ולשמור על העצור.
על שחרור ממעצר וסוגי המעצרים הקיימים
לפני שמדברים על שחרור ממעצר כדאי אולי להכיר את שלושת שיטות המעצר הנהוגות ביותר בישראל:
-
מעצר ראשוני – מעצר זה מתבצע על ידי שוטר, בדרך כלל ל– 24 שעות בהן האדם עצור ומחכה להמשך הליכים בהתאם להחלטת המשטרה.
-
מעצר ימים – בתום 24 השעות ממעצרו הראשוני, ייתכן שהחשוד לא ישוחרר בעקבות החלטת המשטרה. הוא יובא בפני שופט על מנת לבקש ממנו עוד כמה ימים בהם תוכל המשטרה לחקור את החשוד, להשלים את החקירה ולדלות עוד מידע. מעצר הימים הוא השלב שלפני הגשת כתב האישום, ומטרתו לרוב לשמור על החשוד מפני שיבוש הליכים וכדי שלא יפגע בעצמו או באחרים.
-
מעצר עד תום ההליכים – לאחר שהוחלט להגיש כתב אישום כנגד החשוד, המדינה תבקש הארכת מעצר עד סיום המשפט. ישנם מקרים שבהם המשטרה אמנם סיימה את חקירה, אך המדינה מעוניינת להאריך את שלב מעצר החשוד בכדי לסיים את כתב האישום ולהגיש אותו. כעת, בית המשפט יוכל להאריך בכמה ימים את המעצר.
היכן עורך הדין נכנס לתמונה?
שחרור ממעצר ייצלח רק בעזרתו של עורך דין מקצועי, שיגיש בקשה יחד עם החשוד לבית המשפט. בפניו עומדות שתי אופציות; הראשונה, להגיש ערר על מעצר ימים, במצבים שבהם נסבר שבית המשפט קבע החלטה שגויה. האופציה השניה היא להגיש בקשה לעיון חוזר בכל הקשור למעצרו של החשוד. זו תוגש בדרך כלל במקרה ונחשפו פרטי מידע חדשים שלא היו ידועים קודם לכן ושכלל לא היה ניתן לדעת אותן במהלך הדיון, או כאשר הנסיבות השתנו.
עם זאת, ישנם מקרים בהם האדם יישלח לכליאה לתקופה ארוכה מאוד ואם מדובר בתיק פלילי, הרי שהדבר יירשם לרעתו. עורך דין מקצועי יוכל לסייע למרשיו למחוק לחלוטין את הרישום הפלילי, על ידי שליחת בקשת חנינה לנשיא המדינה. חשוב לציין שלא כל הבקשות מתקבלות, ולכן יש לבחור היטב את עורך הדין שיבדו תופקד המשימה הרגישה כל כך.