טיפים להזמנה מקום במסעדה

אם אתם חושקים בארוחת גורמה שבישל שף יוקרתי ומפורסם, אך בלי לקרוע את הכיס, ארוחות עסקיות נועדו בשבילכם. בשעות הצהריים ושעות אחרי הצהריים המוקדמות מגישות רוב המסעדות ארוחות עסקיות, זה אותו התפריט, אך המחיר זול בעשרות אחוזים מאשר ארוחה בשעות הערב.

רוב המנות שמגישות המסעדות הן גדולות מאוד. אם הגעתם מספר סועדים מסעדה, שני סועדים יכולים להתחלק במנה אחת. בקשו מהמלצר להוסיף צלחות, כוסות וסכו"ם, הם עושים זאת ללא תוספת תשלום.

אם אתם בדיאטה, אתם לא חייבים לשבור אותה במסעדה. מסעדות רבות מציעות רוטב לייט מופחת קלוריות, אם אין, ותרו על הרוטב. אל תזמינו אוכל מטוגן והתמקדו בסלטים. הם רעננים, טריים וטעימים.

אם נשארה לכם כמות גדולה של אוכל, אל תתביישו, בקשו מהמלצר לארוז את האוכל שנשאר וקחו הביתה.

שילמתם הרבה כסף עבור הארוחה, אל תתביישו להעיר על סכו"ם לא נקי, על שערות באוכל ועוד. תלונות מוצדקות מתקבלות בעין יפה ובעלי המסעדה מחליפים את המנה.

במסעדות רבות יש אופציה לחדר פרטי. אם אתם חוגגים אירוע כמו יום נישואין או יום הולדת והזמנתם אורחים, נסו לבקש חדר פרטי. בהרבה מסעדות אם יש מספר גדול של חוגגים לא גובים תשלום נוסף עבור השימוש בחדר הפרטי.